Descrición
Queixo de pasta branda, elaborado con leite cru ou pasteurizado, cunha maduración mínima de seis días. Ten unha forma lenticular ou cilíndrica con bordos redondeados. A súa casca fina e elástica é de cor amarela medio escura, brillante, limpa e lisa.
A pasta é uniforme en cor, entre branco e amarelo pálido, cunha aparencia brillante e sen fisuras. Ten un aspecto pouco esponxado, con ollos pequenos, angulares ou redondeados e de distribución irregular.
DOP Arzúa-Ulloa
A zona de produción tanto do leite coma do queixo comprende as rexións de Arzúa, Melide, A Ulloa e Chantada de forma que a zona delimitada sitúase no centro de Galicia.
Ingredientes
Leite de vaca pasteurizada enteira, sal, corrector da acidez: cloruro de calcio, callo e fermentos lácteos (leite).
Conservación
– Mantéñase frío.
– Produto suxeito a mermas.
– Peso neto á venda.
Presentación
– 500 g
– 1000 g
– 2000 g
– 3000 g
Información nutricional
Valores medios por 100 g:
– Valor de enerxía: 1465 kJ / 350 kcal
– Proteínas: 19,1 g
– Hidratos de carbono: 0,4 g
> dos cales 0,3g de azucres
– Graxas: 27,6 g
> das cales saturadas 17,1 g
– Sal: 1,50 g