Queixo de pasta branda, elaborado con leite cru ou pasteurizado, cunha maduración mínima de seis días. Ten unha forma lenticular ou cilíndrica con bordos redondeados. A súa casca fina e elástica é de cor amarela medio escura, brillante, limpa e lisa.
A pasta é uniforme en cor, entre branco e amarelo pálido, cunha aparencia brillante e sen fisuras. Ten un aspecto pouco esponxado, con ollos pequenos, angulares ou redondeados e de distribución irregular.
A zona de produción tanto do leite coma do queixo comprende as rexións de Arzúa, Melide, A Ulloa e Chantada de forma que a zona delimitada sitúase no centro de Galicia.
Leite de vaca pasteurizada enteira, sal, corrector da acidez: cloruro de calcio, callo e fermentos lácteos (leite).
Valores medios por 100 g: Valor de enerxía 1465 kJ / 350 kcal; Proteínas 19,1 g; Hidratos de carbono 0,4 g, dos cales 0,3 g de azucres; Grasas 27,6 g das cales saturadas 17,1 g; Sal 1.50 g.
Mantéñase frío. Produto suxeito a mermas. Peso neto á venda.
500 g · 1000 g · 2000 g · 3000 g